Unit 8: Celebrations

A. Phonetics and Speaking

Bài 1. Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest.

Bạn đang xem: Bài tập trắc nghiệm tiếng anh lớp 9 unit 8: tourism có đáp án

Question 1.A. Great B. Treasure C. Measure D. Pleasure

Đáp án:A

Giải thích:Đáp án C, B, D phát âm là /e/. Đáp án A vạc âm là /ei/

Question 2.A.ancient B. Cave C. Cavern D.aging

Đáp án:A

Giải thích:Đáp án C, B, D phân phát âm là /ei/. Đáp án A phân phát âm là /e/

Question 3.A. Spectacular B. Structure C. Sculpture D. Picturesque

Đáp án:A

Giải thích:Đáp án C, B, D phân phát âm là /tʃ/. Đáp án A phân phát âm là /t/

Question 4.A. Shrine B. Surprising C. Pilgrim D.island

Đáp án:C

Giải thích:Đáp án A, B, D vạc âm là /ai/. Đáp án C vạc âm là /i/

Question 5.A. Structure B. Culture C. Sculpture D. Future

Đáp án:D

Giải thích:Đáp án A, B, C phát âm là /ʌ/. Đáp án D phạt âm là /ju:/.

Question 6.A.honest B.hour C.honor D.honey

Đáp án:D

Giải thích:Đáp án A, B, C là âm câm. Đáp án D phát âm là /h/.

Question 7.A. Beard B. Tìm kiếm C. Pearl D. Heard

Đáp án:A

Giải thích:Đáp án C, B, D phân phát âm là /ɜː/. Đáp án A phạt âm là /ɪə/

Question 8.A. Food B. Poor C. Shoot D. Mood

Đáp án:B

Giải thích:Đáp án A, C, D phân phát âm là /u:/. Đáp án B vạc âm là /ɔː/

Question 9.A. Pudding B. Put C. Pull D. Puncture

Đáp án:D

Giải thích:Đáp án A, B, C phát âm là /u:/. Đáp án D phạt âm là /ʌ/

Question 10.A. Close B. Rose C. đại bại D. Chose

Đáp án:C

Giải thích:Đáp án A, B, D phạt âm là /əʊ/. Đáp án C phạt âm là /u :/

Bài 2. Choose the words that has a different stress pattern from the others.

Question 1.A. Festival B. Decorate C. Special D. Important

Đáp án:D

Giải thích:Đáp án A, B, C trọng âm 1. Đáp án D trọng âm 2.

Question 2.A. Celebrate B. Freedom C. Apart D. Slavery

Đáp án:C

Giải thích:Đáp án A, B, D trọng âm 1. Đáp án C trọng âm 2.

Question 3.A. Chocolate B. Receive C. Colorful D. Contest

Đáp án:B

Giải thích:Đáp án A, D, C trọng âm 1. Đáp án B trọng âm 2.

Question 4.A. Parade B. Charity C. Active D. Generous

Đáp án:A

Giải thích:Đáp án D, B, C trọng âm 1. Đáp án A trọng âm 2.

Question 5.A. Instead B. Conserve C. Innovation D. Ultimately

Đáp án:C

Giải thích:Đáp án A, B, D trọng âm 2. Đáp án C trọng âm 3.

B. Vocabulary và Grammar

Choose the best answer to complete these following sentences.

Question 1.They must gather the crop before it rains ________September.

A. In B. On C. The D. At

Đáp án:A

Giải thích:Trước tháng dùng giới từ “in”

Dịch:Họ phải gặt mùa vụ mùa trước khi trời mưa hồi tháng Chín.

Question 2.. ________he come in half an hour, I shall go alone.

A. If B. Unless C. Because D. When

Đáp án:B

Dịch:Trừ lúc anh ta mang đến trong nửa giờ, nếu như không tôi đã đi một mình.

Question 3.Can you tell me the reason for_______the Mother’s Day?

A. Celebrating B. Celebration C. Celebrate D. Celebrated

Đáp án:A

Dịch:Bạn hoàn toàn có thể cho tôi biết lý do để kỷ niệm Ngày của mẹ không?

Question 4.We think that Mother"s Day should be celebrated_______

A. Nationwide B. Nationhood C. Nationality D. Nation

Đáp án:A

Dịch:Chúng tôi cho là Ngày của bà mẹ nên được tổ chức trên toàn quốc.

Question 5.We are going to lớn _______the anniversary of our 50 th wedding.

A. Celebrate B. Celebrated C. Celebrating D. To lớn celebrate

Đáp án:A

Giải thích:Thì tương lai gần

Dịch:Chúng tôi sắp tới kỷ niệm 50 năm ngày cưới.

Question 6.In the United States, most people eat_______on Christmas day.

A. Roast turkey B. Fried chicken C. Roast chick D. Fried turkey

Đáp án:A

Dịch:Ở Hoa Kỳ, phần nhiều mọi người ăn uống gà tây nướng vào trong ngày Giáng sinh.

Question 7.People lượt thích to play ______ on each other on April Fool’s Day.

A. Games B. Treats C. Tricks D. Cards

Đáp án:C

Dịch:Mọi người thích chơi khăm nhau vào ngày Cá mon Tư.

Question 8.The Chinese eat special ____ for the moon festival. They are sweet và are made with a lot of eggs.

A. Candies B. Sweets C. Táo pies D. Cakes

Đáp án:D

Dịch:Người trung quốc ăn bánh đặc trưng cho liên hoan mặt trăng. Bọn chúng ngọt và được gia công với không ít trứng.

Question 9.Janice và Mike are getting married soon. They plan to have a small ______with just a few family members.

A. Marriage B. Celebration C. Anniversary D. Wedding ceremony

Đáp án:D

Dịch:Janice và Mike sẽ kết hôn sớm. Bọn họ dự định tổ chức triển khai một lễ cưới nhỏ dại chỉ với 1 vài member trong gia đình.

Question 10.Auld Lang Syne is a tuy nhiên _______is sung on New Year’s eve.

A. Whose B. Who C. Which D. Whom

Đáp án:C

Giải thích:Vị trí trống nên đại từ quan liêu hệ thay thế danh từ bỏ chỉ vật

Dịch:Auld Lang Syne là 1 bài hát được hát vào tối giao thừa năm mới.

Question 11.He lives in a very ............... Village in Hue.

A. Picture B. Picturely C. Picturesque D. Picturesquely

Đáp án:C

Giải thích:Vị trí trống nên tính từ

Dịch:Anh ấy sống ở một ngôi làng hết sức đẹp nghỉ ngơi Huế.

Question 12.They failed lớn gain international ............... As an independent country.

A. Recognition B. Agreeing C. Setting D. Accepting

Đáp án:D

Dịch:Họ đã thua thảm trong việc có được sự đồng ý quốc tế như một nước nhà độc lập.

Question 13.This would be the perfect .............. For our wedding party.

A. Phối B. Tomb C. Setting D. Recognition

Đáp án:D

Dịch:Đây sẽ là sự việc công nhận tuyệt vời và hoàn hảo nhất cho tiệc cưới của chúng tôi.

Question 14.A ............... Is a building or place that has been made stronger & protected against attack.

A. Citadel B. Structure C. Fortress D. Tower

Đáp án:C

Dịch:Pháo đài là 1 trong những tòa bên hoặc vị trí đã được thiết kế cho mạnh hơn và được đảm bảo chống lại sự tấn công.

Question 15.What ............... Should we take to lớn reduce pollution?

A. Measures B. Plans C. Methods D. Activities

Đáp án:A

Giải thích:Take measures = take actions (hành động)

Dịch:Những biện pháp nào bọn họ nên triển khai để giảm ô nhiễm?

C. Reading

Bài 1. Read the passage and complete the tasks that follow.

Black Friday is the Friday which follows Thanksgiving Day. đen Friday is celebrated in the United States as an official beginning of the Christmas shopping season. On the day, most shops xuất hiện extremely early & offer promotional sales khổng lồ boost the consumption, which is similar khổng lồ Boxing Day after Christmas Day in Britain & many Commonwealth nations. For years, it was quite usual for retailers to mở cửa their shops at 6:00 a.m., but in the late 2000s many opened at 5:00 a.m. Or even 4:00 a.m. The year 2011 witnessed a new extreme when several retailers opened at midnight. For non-retailer employees, they may have a day off work or choose lớn take a day from their annual leave on đen Friday. Some use this to make trips to see family members or friends who live in other areas or lớn go on vacation. Others use it to lớn start shopping for the Christmas season. Black Friday is not a federal holiday, but is a public holiday in California & some other states in the United States.

black Friday, to lớn the police, is not a term of endearment. The name of the day originated in Philadelphia where it was first used by the Police Department to lớn describe massive traffic jams và over-crowded sidewalks as the downtown stores were mobbed from opening to closing. Nowadays, black Friday crowds that are hunting for bargains still give the police headaches. However, retailers vì chưng not appreciate the negative connotation associated with đen Friday. Therefore, there exists another explanation as khổng lồ why it is called black Friday. As they might put it, the term black Friday came from an old way of recording business accounts: losses were recorded in red ink & profits in đen ink. Therefore, an alternative explanation was made that retailers traditionally operated at a financial loss, or "in the red", from January through November, và "Black Friday" indicates the point where retailers begin to turn a profit, or get"in the black". It goes without saying that đen Friday positively means a profitable Friday lớn the retail industry.

Decide whether the following statements are True or False.

Question 1.Black Friday & Boxing Day are celebrated on the same day.

A. True B. False

Đáp án:A

Thông tin:On the day, most shops open extremely early & offer promotional sales khổng lồ boost the consumption, which is similar to lớn Boxing Day after Christmas Day in Britain and many Commonwealth nations.

Dịch:Vào ngày này, hầu như các shop mở cửa rất là sớm và cung cấp doanh số tặng thêm để tăng mức tiêu thụ, tựa như như Ngày Boxing sau Ngày noel ở Anh với nhiều non sông Khối hạnh phúc chung.

Question 2.Through time, many businesses have made their efforts lớn extend their opening time.

A. True B. False

Đáp án:A

Thông tin:On the day, most shops mở cửa extremely early và offer promotional sales lớn boost the consumption, which is similar lớn Boxing Day after Christmas Day in Britain and many Commonwealth nations.

Dịch:Vào ngày này, phần đông các siêu thị mở cửa cực kỳ sớm và cung ứng doanh số khuyễn mãi thêm để tăng nút tiêu thụ, tương tự như như Ngày Boxing sau Ngày ngày lễ noel ở Anh và nhiều nước nhà Khối an khang chung.

Question 3.It is common for retailers to lớn take a day off on black Friday.

A. True B. False

Đáp án:B

Thông tin:The year 2011 witnessed a new extreme when several retailers opened at midnight. For non-retailer employees, they may have a day off work or choose khổng lồ take a day from their annual leave on black Friday.

Dịch:Năm 2011 chứng kiến một cực đoan new khi một trong những nhà bán lẻ mở cửa vào nửa đêm. Đối với nhân viên cấp dưới không chào bán lẻ, họ có thể có một ngày nghỉ làm hoặc lựa chọn nghỉ một ngày tính từ lúc ngày nghỉ thường niên vào sản phẩm công nghệ Sáu Đen Tối.

Question 4.People take black Friday off just khổng lồ go shopping for Christmas season.

A. True B. False

Đáp án:B

Thông tin:Some use this lớn make trips khổng lồ see family members or friends who live in other areas or to go on vacation. Others use it khổng lồ start shopping for the Christmas season.

Dịch:Một số sử dụng vấn đề đó để tiến hành các chuyến hành trình để xem những thành viên mái ấm gia đình hoặc bạn bè sống sống các khu vực khác hoặc đi nghỉ. Những người khác áp dụng nó để bắt đầu sắm sửa cho mùa Giáng sinh.

Question 5.Black Friday is made a state holiday in certain areas in the United States.

A. True B. False

Đáp án:A

Thông tin:Black Friday is not a federal holiday, but is a public holiday in California & some other states in the United States.

Dịch:Thứ Sáu Đen không hẳn là một đợt nghỉ lễ liên bang, mà là một đợt nghỉ lễ công cộng ở California và một số tiểu bang không giống ở Hoa Kỳ.

Choose the correct options (A, B, or C) for each of the following questions.

Question 6.What is TRUE about the origin of black Friday?

A. It was coined by the police.

B. It was used lớn describe the offer of bargains in many retail stores.

C. It was originally made a holiday in Philadelphia in 1965.

Đáp án:A

Thông tin:The name of the day originated in Philadelphia where it was first used by the Police Department to lớn describe massive traffic jams and over-crowded sidewalks as the downtown stores were mobbed from opening to lớn closing.

Dịch:Tên của ngày bắt đầu từ Philadelphia, khu vực nó được Sở cảnh sát sử dụng lần thứ nhất để thể hiện ùn tắc giao thông lớn cùng vỉa hè quá đông nghịt khi các cửa hàng tại chính giữa thành phố được mở trường đoản cú lúc open đến khi đóng cửa.

Question 7.The word “mobbed” in paragraph 2 is closest in meaning lớn _______?

A. Very crowded B. Filled with goods C. Sluggish

Đáp án:A

Giải thích:Mobbed = very crowded (bao vây, hết sức đông)

Question 6.Why did retailers provide another explanation about đen Friday?

A. They wanted khổng lồ avoid the bad meaning of the day.

B. They didn’t appreciate đen Friday.

C. The previous meaning of đen Friday was wrong.

Đáp án:A

Thông tin:However, retailers vì chưng not appreciate the negative connotation associated with black Friday. Therefore, there exists another explanation as to lớn why it is called black Friday.

Dịch:Tuy nhiên, các nhà kinh doanh nhỏ không reviews cao ý nghĩa tiêu cực liên quan đến máy Sáu Đen. Vì chưng đó, trường tồn một lời giải thích khác về lý do tại sao nó được điện thoại tư vấn là vật dụng Sáu Đen Tối.

Question 9.Retailers associated black Friday with _______.

A. Financial loss B. Red ink color C. Profits

Đáp án:B

Thông tin:As they might put it, the term black Friday came from an old way of recording business accounts: losses were recorded in red ink and profits in đen ink.

Dịch:Như họ có thể nói, thuật ngữ vật dụng Sáu Đen xuất phát từ một bí quyết ghi chép tài khoản marketing cũ: các khoản lỗ được ghi bởi mực đỏ với lợi nhuận bởi mực đen.

Question 10.The phrase “in the black” in paragraph 3 is closest in meaning lớn _______?

A. Unlucky B. Profitable C. Dressed in black

Đáp án:C

Giải thích:In the black = dressed in black (mặc đồ gia dụng đen)

Bài 2. Read the following passage và mark the letter A, B, C or D on your answer sheet lớn indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Stories about how people somehow know when they are being watched have been going around for centuries. However, few (1)________ have been made khổng lồ study the phenomenon scientifically. Now, with the accomplishment of the largest ever research of the so-called staring effect, there is striking indication that this is a recognizable và (2)________ sixth sense. The research elaborates thousands of kids. For the research, they stood with their eyes covered and with their backs khổng lồ other youngsters, who were told to lớn either stare at them or look away. The outcomes constantly revealed that the kids who could not see were able to (3)________ when they were being stared at. In total of 14.000 experiments (4)________ globally, the teenagers (5)________ sensed when they were being watched almost 81% of the time.

Question 1.A. Efforts B. Attempts C. Exams D. Goals

Đáp án:B

Giải thích:made to lớn investigate = make an attempt to vị st.

Dịch:Tuy nhiên, cực kỳ ít nỗ lực được tiến hành để nghiên cứu và phân tích hiện tượng này một biện pháp khoa học.

Question 2.A. Genuine B. Recognized C. Established D. Assured

Đáp án:A

Giải thích:genuine (a): từ bỏ nhiên, bao gồm thật.

Dịch:…có minh chứng rất ấn tượng về việc đấy là giác quan lắp thêm sáu thiệt sự và rất có thể nhận biết được.

Question 3.A. Sign B. Discovery C. Expose D. Tell

Đáp án:D

Giải thích:to tell (sb) where/what/how/…: nói cho ai về điều gì, giới thiệu thông tin.

Dịch:Kết quả hay xuyên cho biết những đứa con trẻ không nhận thấy gì vẫn rất có thể biết người đang nhìn châm bẩm vào.

Question 4.A. Controlled through B. Worked over C. Carried on D. Carried out

Đáp án:D

Giải thích:to carry out: thực hiện to carry on: tiếp tục

Dịch:Tổng cộng đã có 14,000 thể nghiệm được tiến hành trên toàn thay giới,…

Question 5.A. Carefully B. Correctly C. Accurately D. Effortlessly

Đáp án:B

Giải thích:correctly (adv): đúng cách thức, phù hợp

exactly (av): chính xác, đúng đắn

thoroughly (adv): hoàn toàn, kỹ lưỡng, thấu đáo

perfectly (adv): một biện pháp hoàn hảo

Dịch:Những đứa trẻ cảm giác một cách đúng đắn mình đang bị nhìn gần 81%.

D. Writing

Bài 1. Rewrite the sentence so that the meaning doesn"t change.

Question 1.It’s a pity. I can’t play chess. ® I wish ………….. .

A. I can play chess B. I could plays chess

C. I could play chess D. I can’t play chess

Đáp án:C

Dịch:Thật đáng tiếc. Tôi hoàn toàn có thể chơi cờ vua. Tôi ước tôi hoàn toàn có thể chơi cờ.

Question 2.“Where does Mai live?” ® He asked me ………………

A. Where Mai live B. Where does Mai live

C. Where Mai lived D. Where did Mai live

Đáp án:C

Dịch:“Mai sống ở đâu? Mai”Anh hỏi tôi Mai sống ngơi nghỉ đâu.

Question 3.

Xem thêm: Bài Tập Tiếng Anh 6 Thí Điểm Có Đáp Án Mới Nhất, 121 Bài Tập Tiếng Anh 6 Thí Điểm (Có Đáp Án)

They are going to celebrate their 25th wedding anniversary in Nha Trang.